No cure no pay arbeidsrecht

Wilt u een gratis advocaat, klik hiervoor op de onderstaande link en vul het formulier in (wij raden u aan het formulier uitgebreid in te vullen aangezien u dan minder snel belangrijke punten die in uw zaak zijn gebeurd vergeet). Als u het formulier invult wordt u op werkdagen binnen 48 uur gebeld.

Informatie over no cure no pay bij arbeidsrechtzaken

Kun je op dit moment een arbeidsrecht advocaat inhuren op basis van no cure no pay? Voor het antwoord op deze vraag kunnen we duidelijk zijn. Nee, tenminste nog niet. De proef van no cure no pay in letselschade zaken verloopt op 1 januari 2019. Dit is ook het moment dat er wordt besloten of de proef moet worden voortgezet en uitgebreid of juist weer afgeschaft moet worden.Advocaat-nocure-nopay.nl heeft goede hoop dat de proef wordt doorgezet. De proef van 5 jaar was met name om te kijken of de regeling die er is gemaakt of die deugdelijk is en om te kijken of er geen misbruik wordt gemaakt van clienten. Op dit moment hebben wij nog geen signalen ontvangen dat cliënten die een een no cure no pay advocaat in de hand nemen onevenredig hoge kosten ontvangen op het moment dat de zaak wordt gewonnen.

Als no cure no pay bij arbeidsrecht wordt toegelaten dan wil dat niet zeggen dat deze wijze van inhuren van een advocaat op voor alle geschillen geschikt is. Zo zijn zaken over waar geen geldsom zoals een schadevergoeding aan te pas komen in beginsel ongeschikt. Immers, als de zaak wordt gewonnen dan moet de advocaat wel een beloning krijgen uit de gewonnen pot. Het zou echter wel kunnen als de huidige regels worden aangepast. Het zou dan zo kunnen zijn, indien de zaak wordt gewonnen de client uit eigen zak een vooraf vastgesteld bedrag ontvangt. Voor zaken waarbij geen schadevergoeding aan te pas komt kunt u denken aan zaken over vrij dagen, overgang van onderneming of het wijzigen van een arbeidscontact (bijvoorbeeld overgeplaatst worden naar een ander vestiging).

Zaken waar no cure no pay redelijk goed aansluit bijde huidige regelgeving bij arbeidsrechtzaken zijn zaken over bijvoorbeeld ontslag. In deze zaken wordt namelijk vaak een ontslagvergoeding betaalt. Er zijn echter dan nog steeds wel een aantal obstakels die moeten worden overwonnen. Wat krijgt de arbeidsrecht advocaat namelijk als er geen vergoeding komt, maar de werknemer weer in dienst wordt genomen? Feit is dat dit op moment nog geheel ter zake doet. Het is eerst gewoon afwachten hoe de ontwikkelingen gaan omtrent de huidige proef met no cure no pay. Is er echter nieuws over no cure no pay in het arbeidsrecht, dan zullen wij dit nieuws op de website plaatsen.

Wij zoeken een passende advocaat voor u!

Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies