No Cure No Pay Incasso

Wanneer iemand een rekening of belastingaanslag niet betaalt of op een andere manier een schuld veroorzaakt bij een bedrijf of instantie is het mogelijk een incassobureau in te schakelen. Zij verzorgen de afhandeling van de schuld door de schuldeiser meerdere aanmaningen te sturen met daarin het verschuldigde bedrag, de incassokosten en de wettelijke rente over het verschuldigde bedrag. Wanneer deze alsnog onbetaald blijven kan de schuldeiser de rechter inschakelen en deze kan de schuldenaar veroordelen tot betaling van de schuld en alle bijkomende kosten.

Incassobureaus

Het incassobureau kan verschillende dingen voor u betekenen, naast de inning van schulden zorgen zij ervoor dat de schuldenaar op de juiste wijze op de hoogte wordt gesteld van zijn schulden zodat het mogelijk is deze schuldenaar voor de rechter te dagen. Daarnaast kunnen zij betaalregelingen treffen zodat de schuld alsnog afbetaald wordt wanneer dit in eerste instantie voor de schuldenaar niet mogelijk is. Het incassobureau houdt de schuldenaren goed in de gaten en garandeert met aanmaningen en regelingen een betaling van de schuld.

No Cure No Pay Regelingen

Wegens de grote hoeveelheid betaalachterstanden en schuldenaren zijn incassobureaus onmisbaar geworden voor Nederlandse bedrijven en instanties. Toch kan het inhuren van een incassobureau behoorlijk prijzig zijn, zeker als de schulden alsnog niet opgeheven worden. Daarom is het tegenwoordig ook mogelijk een incassobureau in te huren op basis van een no cure no pay garantie. Dit houdt in dat wanneer de schuldenaar zijn schuld niet kan voldoen wegens bijvoorbeeld een faillissement het incassobureau u dit als schuldeiser niet in rekening kan brengen. In dit geval hoeft u dus geen dossierkosten of andere afhandelingskosten te betalen over deze uitbesteedde schuld. En omdat u alleen hoeft te betalen voor de succesvol afgeronde dossiers is het dus voor elk bedrijf haalbaar een incassobureau in te schakelen.

Wij zoeken een passende advocaat voor u!

Klik hier voor gratis en vrijblijvend advies