28 jan 2014

De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade staat achter no cure no pay

De vereniging van Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP)  vertegenwoordigt ruim 120 slachtofferadvocaten. ASP staat achter het no cure no pay systeem, dat onlangs in werking is getreden. Zo blijkt uit het persbericht van het ASP.

No cure no pay is de komende 5 jaren toegestaan. Om no cure no pay tot een succes te brengen heeft het ASP samen met de algemene letselschadeadvocatenvereniging LSA en de Nederlandse orde van advocaten (NOvA) een modelcontract voor advocaten opgesteld. Dit modelcontract heeft als doel het no cure no pay in letselschade zaken en overlijdenszaken tot een succes te brengen. Gepoogd is om een contract op te stellen waarbij letselschadeslachtoffers optimaal worden beschermd tegen misbruik. Zo staan in het modelcontract duidelijke regels omschreven over de vergoeding die de letselschade advocaat kan vragen indien de zaak wordt gewonnen. Ook worden regels gegeven wanneer een zaak ongeschikt is voor behandeling middels no cure no pay.

Advocaat-nocure-nopay.nl moedigt dit soort initiatieven aan, transparantie is van groot belang om no cure no pay ook in de toekomst tot een succes te maken.