6 feb 2014

No cure no pay bij letselschade, een maand na de invoering

Hoe vergaat het no cure no pay op dit moment? Exacte cijfers uit de advocatuur zijn op dit moment nog niet bekend. Wat wij wel kunnen doen is kijken naar onze eigen ervaringen. We blikken terug op de situatie voor januari en de situatie  van tot op heden.

Advocaat-nocure-nopay.nl is in september 2013 in de lucht gegaan. Wij merkten dat de bezoekersaantallen op dat moment nog laag waren. Dit is ook niet gek natuurlijk, no cure no pay was nog niet toegestaan in de advocatuur. En verder duurt het ook enige tijd voordat de site door google wordt opgepakt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders op zoek gaat via google naar informatie over no cure no pay. Vanaf 1 januari merken wij een groei in onze bezoekersaantallen. Sinds die tijd hebben we ook meerdere vragen mogen ontvangen. De vragen kwamen met name van slachtoffers die letselschade op hadden gelopen. Slachtoffers zijn benieuwd naar hun rechtspositie is en wat de mogelijk zijn voor no cure no pay en eventuele schadevergoeding.

We denken dat no cure no pay bij letselschade nog een enorme groei gaat doormaken. Op dit moment wordt in de landelijk media weinig aandacht besteed aan het no cure no pay systeem. Het is nog even afwachten totdat er meer data bekend is van alle letselschade advocatenkantoren in Nederland. Ook is het nog even afwachten op de ervaringen van slachtoffers die op basis van no cure no pay een advocaat hebben ingehuurd. De eerste geluiden die wij horen zijn in ieder geval positief.  Toch zijn wij erg benieuwd naar uw mening.

Heeft u als slachtoffer kennis gemaakt met no cure no pay, deel uw ervaring en plaats een reactie onder dit bericht.